American McGee’s Alice blir TV-serie

Dataspelsserien American McGees Alice kommer att bli en TV-serie. Manusförfattaren och röstskådespelaren David Hayter kommer att skriva manus. McGee kommer också att vara inblandad. McGees första Alice-spel kom ut 2000 och dess efterföljare, Madness Returns, kom ut 2011.

American McGee’s Alice

Spelen är baserade på Lewis Carrolls berömda böcker Alice Adventures in Wonderland och Through the Looking-Glass, men har en mörkare ton än böckerna.

David Hayter

David Hayter är känd för att ha skrivit bland annat X-Men, X-Men 2, Zack Snyder’s Watchmen och The Scorpion King. Spelfantaster känner dock till honom mer från hans legendariska karriär som rösten bakom Solid Snake i Metal Gear Solid-serien.

”American McGee’s Alice och Alice: Madness Returns är grundbrytande återberättanden av den klassiska berättelsen. De tar dig till hjärtat av ett ruttet Underland och visar upp mörka sidor av världen som man aldrig har fått se förut. Jag är jättetaggad på att sprida denna värld av galenskap och under till folk över hela världen,” säger Hayter i ett uttalande om TV-serien.

Handling

TV-serien kommer att utspela sig efter att Alice kommer tillbaka från Spegellandet. Hon återvänder till ett hem brunnet till grunden och två döda föräldrar. Alice är nu den enda överlevande i sin familj.

Efter att ha försökt att ta livet av sig blir hon instängd i ett mentalsjukhus och håller på att långsamt tyna bort när hon återigen blir kallad till Underlandet genom ett besök från Den vita kaninen. Men den här gången har Underlandet genomgått en förändring och blivit mörkt och blodigt. Det enda sättet för Alice att finna ro i sinnet och ta reda på sanningen bakom hennes föräldrars död är att slå sig igenom Underlandet och befria det från de onda makterna.

Inte mycket nyheter än

Trots att serien har fått grönt ljus har det inte blivit bekräftat var man kommer kunna titta på serien. Det har heller inte givits någon rollista än.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om American McGees’s Alice i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).