Tävla och vinn Nyckeln till frihet

nyckeln till frihet

Tack vare våra vänner på 20th Century Fox är årets första tävling här. Nu gäller det klassikern Nyckeln till frihet, som ges ut på nytt på både blu-ray och DVD.

Nyckeln till frihet gavs första gången ut 1994 och handlar om ”Red” Redding (som spelas av Morgan Freeman). Red sitter i fängelse på livstid och han har minst sagt som gjort sig hemmastadd på fängelset Shawshank. En dag dyker Andy Dufresne (Tim Robbins) upp, han är en tystlåten bankman som blivit dömd för mord. Hur det går för dem båda i fängelset, där allt verkar kunna hända, är vad Nyckeln till frihet handlar om. Filmen bygger på novellen Vårbedrift ur novellsamlingen Årstider av Stephen King.

Nu kan tre lyckliga vinnare vinna varsitt exemplar av Nyckeln till frihet på blu-ray, genom att delta i tävlingen nedan. 

OBS: Var noga med detaljerna, många har i tidigare tävlingar glömt mobilnummer eller att följa instruktionerna nedan – vilket kan leda till diskvalificering.

Vill du vara med och tävla är allt du behöver göra följande:

 1. Gilla och dela det här inlägget på valfri social media.
  Tagga delningen med @spelochfilm (facebook/twitter) eller #spelochfilm (instagram) beroende på vilket socialt media du valt.
 2. Om du inte redan är med på vår e-postlista, skriv upp dig i formuläret nedan. Deltagande följer vår integritetspolicy och syftet med att vara med på listan är:
  1) Få information om tävlingen och om du väljer att stanna kvar:
  2) Få de senaste inläggen en gång i veckan.
  Det är förstås gratis att vara med och du kan när som helst säga upp din prenumeration – men för att delta i tävlingen måste du vara med under tävlingstiden:

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste inläggen en gång per vecka:

  Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Spel och Film sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

  Din e-postadress är säker hos oss, vi använder den för utskick en gång i veckan och för att ge dig tips om exempelvis tävlingar. Just nu har vi 242 prenumeranter.
 3. Svara på följande fråga:
  Nyckeln till frihet bygger på novellen Vårbedrift från novellsamlingen Sommardåd. Originalet heter Different Seasons på engelska och i originalet gavs alla fyra novellerna ut i en volym. En av de andra novellerna i samlingen heter The Body på engelska, som filmatiserades. Vad heter filmatiseringen av The Body?

Skicka in svaret till tavla@spelochfilm.se senast söndag 5:e januari 2020, 23.59 och skriv NYCKELN i ämnesraden. Glöm inte att bifoga din adress och telefonnummer för att budet ska kunna nå dig vid behov!

Av alla som svarar rätt på frågan kommer tre svar slumpas fram och tre vinnare får vardera ett exemplar av Nyckeln till frihet på blu-ray.

Tävlingen pågår till och med klockan 23.59, 2020-01-05. Tävlande under 18 år måste ha målsmans tillstånd. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. De bästa bidragen slumpas fram av Spel och Film och beslutet kan inte överklagas. Vinnarnas namn kan komma att publiceras på spelochfilm.se, samt tillhörande kanaler såsom Facebook och Twitter. Vi reserverar oss för eventuella fel i texten.