Troligt att Rust kommer ut på konsoler de närmaste veckorna

Survival-spelet Rust kommer ut på konsoler nu i år. Trots att det inte finns något officiellt datum än finns det tecken som visar att konsolversionen kan komma snart.

Rust

Rust är ett multiplayer survival-spel utvecklat av Facepunch Studios och går för tillfället bara att spela på Steam. Spelets mål är helt enkelt enkelt att överleva i en ödemark där allt från vilddjur till svält kan döda dig, för att inte tala om alla de andra spelarna som är ute efter dig.

Spelet kom ut i Early Access 2013 och blev inte färdigt att släppas i en hel version förrän 2018. Att låta survival-spel ligga ute länge på Early Access är inte helt ovanligt nu för tiden. Det låter spelare få en smak av vad spelen kommer att innehålla när de är helt färdiga. Dessutom får utvecklarna en överblick över vilka buggar som finns i spelet och vilka delar av spelet som spelarna gillar och ogillar.

Det var först meningen att Rust skulle ha kommit ut på konsoler redan 2019. Det dröjde dock ända till December 2020 innan det blev bekräftat att spelet som tidigast skulle komma ut 2021. Trots den långa uppskjutningen finns det nu tecken på att spelet snart kommer att bli släppt på konsoler.

ESRB

Anledningen till att spelet tros komma snart är att Rust har fått en åldersmärkning av den amerikanska organisationen ESRB (Entertainment Software Rating Board), som bestämmer åldersgränser på medier som film och spel. En sak som är vanligt för spel är att de får en åldersmärkning av ESRB precis innan de lanseras. Eftersom ESRP precis har gett sin märkning (M för Mature) till konsol-versionerna hade det inte varit konstigt om spelet kom ut de närmaste veckorna.

///

Om du inte har prövat på Rust ännu kan du ladda ner spelet på Steam. Om du inte känner för att lägga pengar på ett spel du knappt har sett än, så kan du titta på några Youtubare som har spelat Rust genom åren. Markiplier, Lord777Minion och Game Grumps är bara några få som har spellistor med Rust på Youtube.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).