Malcolm & Marie släpper sin första trailer

Den första trailern till den efterlängtade svartvita Netflix-filmen Malcolm & Marie är nu ute.

Filmregissören Malcolm återvänder från en filmpremiär och inväntar med spänning på recensionerna tillsammans med hans flickvän. Kvällen tar en oväntad vändning när de båda får reda på hemligheter i sitt förhållande och deras kärlek testas.

Rollerna

John David Washington spelar huvudrollen som Malcolm. Han har varit med i bland annat Tenet (2020), BlacKkKlansman (2018) och Ballers (2015-2019). Han är dessutom en av filmens producenter, något han har erfarenhet av sedan innan (The Book of Eli (2010)).

Zendaya spelar den andra huvudrollen som flickvännen Marie. Hon är känd sedan innan från bl a HBO-serien Euphoria (2019-2020), Spider-Man: Homecoming (2017) och Far From Home (2019) och The Greatest Showman (2017). Hon är medproducent tillsammans med Washington och har även hon erfarenhet av producering (K.C. Undercover (2015-2018).

Regissör och manusförfattare

Filmen är skriven och regisserad av Sam Levinson, som har jobbat med Zendaya förut i Euphoria. Förutom denna kända HBO-serie har han även skrivit bl a Assassination Nation (2018), The Wizard of Lies (2017) och den prisbelönade Another Happy Day (2011). Han har förut även jobbat som skådespelare (bl a Stoic (2009), What Just Happened (2008) och Bandits (1992).

Övrig fakta

Malcolm & Marie filmades vid Feldman Archetecture’s Caterpillar House i regel med COVID-19:s hälsoriktlinjer. Filmningen skedde i hemlighet, antagligen för att förhindra att för många människor var på inspelningsplatsen.

Idén för filmen uppkom när filmteamet bakom Euphoria blev informerade att de var tvungna att stänga ner produktionen på grund av viruset. Zendaya sägs ha frågat Levinson direkt om han kunde tänka sig att skriva och regissera en film som hon kunde vara med i och han gick med på det.

///

Malcolm & Marie kommer ut på Netflix och enstaka utvalda biografer den 5 februari.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).