Uppföljare till 28 Days Later på gång

28 Days Later är en av de mest älskade zombie-filmerna någonsin, och var den film som populariserade konceptet av snabba zombier, som inger en helt annan adrenalinpumpande skräck i jämförelse med den krypande känslan som de långsamma zombierna inger. Filmen kom ut 2002 och fick en uppföljare 2007 i form av 28 Weeks Later, som även den fick bra recensioner, även om den inte är lika älskad som den första. Sedan dess har filmserien legat i dvala, men nu ser det ut som att det äntligen kommer att göras en tredje film: 28 Years Later, som kommer att vara början på en trilogi-serie i detta universumet.

Regissören Danny Boyle och skribenten Alex Garland, som båda två var skaparna bakom de två första filmerna, håller just nu på att hitta studios och streamingtjänster som kan vara intresserade av att göra filmen, så det kommer definitivt att dröja innan vi får se någonting mer konkret. De har dock redan avslujat att Garland kommer att skriva manus för alla tre filmerna, medan Boyle kommer att regissera den första filmen. De kommer dessutom båda att vara inblandade som producenter.

Snabba zombies som skräckelement

Det må ha varit en ny, fräsch idé när 28 Days Later först kom ut, men nuförtiden finns det gott om filmer som använder sig av snabba zombies: Train to Busan, Zombieland och World War Z är några välkända exempel. Det har även blivit ett populärt element i TV-spel med zombieteman: Left 4 Dead, Dying Light, och The Last of Us har alla lyckats få spelare över hela världen att skrika av skräck med sina springande zombies.

Allt detta innebär dock att snabba zombies inte är någonting nytt inom zombiegenren längre. Vi får se om Boyle och Garland har någonting nytt på lut, eller om de bara gör filmerna för att de vet att zombiefans kommer att gå se dem i hopp om att få en nostalgikick. Jag hoppas verkligen att det är det förstnämnda.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).