Vad blev det av Elden Ring?

Elden Ring

Alla Dark Souls-entusiaster blev överlyckliga när FromSoftware i juni 2019 meddelade att de arbetade på ett nytt Dark Souls-liknande spel i open world-format kallat Elden Ring. Att de dessutom samarbetade med välkände fantasyförfattaren George RR Martin (författaren bakom Game of Thrones) gjorde hypen ännu större.

Sen hördes…ingenting. Hösten 2019 passerade med bara få rykten om en lansering under 2020. Flera källor har påstått att Elden Ring skulle presenteras för spelarna i samband med någon av vårens spelmässor.

Men FromSoft har fortsatt vara tysta. Det enda bekräftade uttalande som nått speljournalister på de större tidningarna är att arbetet med spelet ”löper på som förväntat”.

Senaste ryktet om Elden Ring

Jeff Grubb, redaktör för GamesBeat ligger bakom det senaste ryktet. Enligt Grubb kommer Elden Ring med största sannolikhet inte att presenteras vid årets Gamescom (25:e till 28:e augusti). FromSoft skulle möjligen kunna komma att presentera spelet på Games Award i november och då med ett lanseringsdatum någon gång tidigt under 2021.

Det finns anledning att tro på en lansering någon gång under första eller andra kvartalet under 2021. Det finns två eventuella anledningar till detta. För det första har FromSoft uttalat sig och sagt att arbetet med spelet fortskrider enligt planen vilket skulle betyda att de är på god väg mot ett lanseringsdatum.

Den andra anledningen skulle kunna vara att FromSoft helt enkelt valt att dra ut på tiden för lanseringen. Det i sin tur skulle kunna bero på att FromSoft valt att anpassa Elden Ring till nya PS5 som släpps lagom till jul i år (den 20:e november 2020, lägg till det i almanackan).

Playstation 5

Ytterligare anledningar kan vara spelets storlek. Elden Ring kommer vara ett open world-spel till skillnad från FromSofts tidigare spel i Dark Souls-serien samt Sekiro. Dessa spel har alla varit tämligen linjära med en tydlig väg för spelaren genom spelet. En del av spelet kommer dessutom utspela sig från hästryggen vilket lägger till ytterligare en dimension.

Hursomhelst verkar det som att vi alltså kommer få lov att vänta ytterligare minst 6 månader innan vi får en chans att prova på ett av spelvärldens, för tillfället, mest omtalade spel.

Elden Ring

Om Diana Mossbring 16 artiklar
Till vardags frilansande copywriter och översättare. På fritiden spelfantast med förtjusning för både fysiska och digitala spel. Har genom åren samlat på mig en ganska imponerande samling och spelar gärna både AAA-titlar och indiespel från gamla, nya och okända spelutvecklare.