Världens mest sålda datorspel

Visste du att det mest sålda datorspel genom tiderna är Minecraft, utvecklat av Mojang Studios.

Minecraft har sålt över 200 miljoner exemplar sedan det först släpptes 2011 och har fortsatt att vara populärt genom åren. Spelet är tillgängligt på flera plattformar, inklusive PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch och mobiltelefoner, vilket också har bidragit till dess popularitet. Minecraft är ett öppet världsspel där spelarna kan utforska, samla resurser och bygga sina egna strukturer i en miljö byggd av block.

I Minecraft får spelarna en 3D-värld där de kan utforska, samla resurser och bygga sina egna strukturer i en blockig miljö. Spelet har ingen uppsättning mål eller slutpunkt, så spelarna är fria att spela som de vill. De kan till exempel skapa byggnader, gruvor, odla grödor, eller utforska olika biomer och klimat.

En av de mest populära spellägena i Minecraft är Survival Mode, där spelarna måste samla resurser och bygga skydd för att överleva natten då monster och andra faror dyker upp. I Creative Mode kan spelarna bygga och skapa utan några begränsningar på resurser eller tid, vilket gör det till en bra plattform för att skapa fantastiska strukturer och projekt.

Minecraft har också en aktiv mod-community, där spelare kan ladda ner och installera olika mods för att utöka spelets funktioner eller tillägga nya element till spelet.

På grund av sin fria form och kreativitet, har Minecraft blivit mycket populärt både bland barn och vuxna över hela världen.