Guillermo del Toros önskade skådespelare till hans remake av Frankenstein

Regissören Gulliermo del Toro, som precis vann Academy Awards för Best Animated Feature för sin version av Pinocchio, har börjat välja ut skådespelare för sitt nästa projekt, vilket är att göra en remake av den klassiska filmen Frankenstein.

Del Toro har försökt göra remakes av både Frankenstein och Bride of Frankenstein i åratal, men båda projekten har alltid blivit satta åt sidan av olika anledningar. Vid 2019 sade del Toro i en intervju att han inte var säker på om projekten någonsin skulle bli av, men att han fortfarande jättegärna ville göra dem eftersom han älskar filmerna.

Skådespelarna

De skådespelare del Toro verkar ha ögonen på är Andrew Garfield, Mia Goth och Oscar Isaac. Det återstår att se om dessa kommer att vara de slutliga valen, bland annat för att Goth just nu håller på att förbereda sig inför den tredje filmen i Pearl-trilogin efter att hon precis har börjat bli ett stort namn inom skräckgenren. Det är fortfarande inte sagt vilka roller del Toro vill att skådespelarna ska spela, men det spekuleras att om Goth tar rollen kommer hon att spela Elizabeth Lavenza, Victor Frankensteins adopterade syster som senare blir hans fru.

Tidigare versioner av Frankenstein

1931-versionen av Frankenstein är en av de mest berömda filmerna genom tiderna och monstret i versionen är den de flesta tänker på när man pratar om Frankensteins monster. Frankenstein är en skräckikon på samma nivå som Dracula, The Wolfman, The Bride och Creature of the Black Lagoon, alla svart-vita skräckfilmer som fortfarande än idag har stor effekt på berättelser inom media, vare sig det är film, böcker, serier eller TV-spel.

Det är inte första gången Frankenstein har fått en remake. 1994 kom det ut en version där Kenneth Branagh spelade Victor och Robert De Niro spelade Frankenstein. Det var även Branagh som regisserade filmen.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).