Yellowjackets släpper ny teasertrailer till deras säsong 2

För att fira att det var fredagen den trettonde släppte igår SkyShowtime en ny trailer till säsong 2 av Yellowjackets. Nästa grupp av episoder läggs ut den 24 mars.

Handling

I Yellowjackets är det två tidslinjer som berättas bredvid varandra. Ett fotbollslag bestående av ett gäng extremt begåvade högstadieflickor överlever en flygplanskrasch djupt inne i Ontarios vildmarker. Serien visar hur de går från att vara en grupp av komplicerade men framstående ungdomar till att bli del av olika krigande, kannibalistiska klaner. Under seriens gång får vi också reda på hur de överlevandes liv blev efter att de blivit räddade och på vilka sätt de har valt att hantera det trauma de lever med.

Om trailern

SkyShowtimes nya trailer ger ledtrådar om vilka mysterier och dramatiska händelser som kommer att ske den här säsången. Det är också i den här säsongen som Elijah Wood kommer att göra debut i serien – han spelar en detektiv som ger showen en bit av komisk lättnad, vilken är definitivt någonting som behövs i en serie som fokuserar på tunga ämnen som kannibalism, drogberoende och överlevnadsskuld.

Bakom kulisserna

Yellowjackets är skapad av Ashley Lyle och Bart Nickerson, som innan har jobbat tillsammans på bla. a. Narcos: Mexico, The Originals och Dispathes from Elsewhere, med stjärnor som Melanie Lynskey (Castle Rock), Juliette Lewis (Camping), Christina Ricci (Z: The Beginning of Everything) och Tawny Cypress (Unforgetable) i huvudrollerna. I säsong 2 får de sällskap av Sophie Nélisse (The Book Thief), Jasmin Savoy Brown (The Leftovers), Sophie Thatcher (Prospect), Samantha Hanratty (Shameless), Courtney Eaton (Mad Max: Fury Road), Liv Hewson (Santa Clarita Diet), Steven Krueger (The Originals), Warren Kole (Shades of Blue), Kevin Alves (Locke & Key) och, som sagt, Elijah Wood.

Extremt bra serie med liten publik

Yellowjackets är en serie som har fått extremt mycket beröm ända sedan den kom ut 2021. Den har 100% på Rotten Tomatoes och blev nominerad till sju olika kategorier på Emmy-galan. Trots det verkar den inte ha nått ut i den utsträcking som serien förtjänar. Med storstjärnan Elijah Wood på rollistan kommer nu kanske äntligen att plockas upp på folks radar.

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).