5 filmer som får dig att vilja byta karriär

Film är inte bara underhållning och flykt från verkligheten, ibland är en bra film gnistan som förändrar allt. Känner du att du sitter fast i samma gamla yrke och kör i samma gamla hjulspår kanske det är dags att hitta lite inspiration till att byta karriär. Film är ett utmärkt sätt och här ger vi dig tips på fem filmer som verkligen får dig att vilja byta karriär.

Mission Impossible

Numera finns det hela sex filmer i Mission Impossible-serien, där den senaste – Fallout – nyligen har haft premiär. I huvudrollen ser vi Tom Cruise och han är lika aktiv som någonsin i den senaste filmen. Men den allra första filmen, som hade premiär redan 1996, håller fortfarande. Det är en lite gammaldags spionfilm med de klassiska maskerna och spionutrustningen som garanterat får dig att vilja byta karriär till någonting lite mer spännande. Nu behöver du inte bli spion och riskera livet, det finns gott om yrken i säkerhetsbranschen – en bransch som växer ordentligt globalt och i Sverige.

Den Gröna Milen

Tycker du att Tom Cruise äventyr är lite för mycket spänning, men du vill ändå ha någonting som inspirerar dig till en utmanande vardag? Varför inte ta en titt på Den Gröna Milen, en filmatisering av Stephen Kings bok med samma namn. Där spelar Tom Hanks fångvaktaren Paul Edgecomb, som får en minst sagt annorlunda fånge att ta hand om. Du behöver inte söka dig till en så hemsk tjänst som fångvaktare i ett fängelse med dödsstraff, det finns jobb i kriminalvården som handlar om det som all fängelsevistelse borde handla om – att vårda och rehabilitera.

Den blomstertid nu kommer

Vi fortsätter på spänningstemat och i den svenska storfilmen Den blomstertid nu kommer står det svenska försvaret i centrum. Man behöver dock inte vara soldat för att arbeta med Sveriges försvar, det finns många andra yrken som hjälper till att skydda landet. I Den blomstertid nu kommer drabbas Sverige av en okänd kris och kriser hanteras inte bara av försvarsmakten. Även Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap – MSB – jobbar med att hantera kriser. De flesta svenska partier verkar, åtminstone inför valet, vara överens om att det är bra med ett försvar och förmodligen får båda dessa myndigheter mer pengar i framtiden. Kort sagt, att byta yrke till någon av dessa arbetsgivare bör vara ett bra val för framtiden.

Döda poeters sällskap

Ska vi prata framtidsyrken så måste även lärare komma med. I Döda poeters sällskap spelar Robin Williams läraren John Keating och vilken rollprestation han gör. Det här är inte ett yrke med spänning som övriga ovanför, men här handlar det om någonting mycket viktigare. Lärare lär nästa generation att bli bättre människor än den tidigare generationen och ingen kan säga att det inte är ett oerhört viktigt yrke. Prognosen för framtiden ser dessutom mycket god ut och kan du bara vara hälften så bra som John Keating kommer du att uträtta mirakel.

I.T.

Det går inte att nämna framtidsyrken utan att nämna IT. I.T. är en film där Pierce Brosnan spelar en mycket framgångsrik IT-utvecklare. I I.T. får han verkligen spela ut ordentligt och ingenting är vad det verkar. Extra kul att se framlidne Michael Nyqvist i en intressant roll.

Nu kanske du har blivit mer sugen på att byta jobb än någonsin. På Careerbuilder.se hittar du mängder av nya jobb att söka.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.