7 tecken på att du befinner dig i en skräckfilm

Springer din syster upp-och-ner i trappan? Alltså upp-och-ner, inte upp och ner. Det kan vara ett tecken på att du faktiskt befinner dig i en skräckfilm. Om du känner dig osäker ger vi dig några fler tecken som kan betyda att du spelar huvudrollen i en skräckfilm.

1. Det springer omkring ungar i ett närbeläget majsfält.

Kanske inte helt vanligt på våra breddgrader, men om du skulle ha ett majsfält i närheten och det ränner runt ungar bland majsen är det ett tydligt tecken på att något är fel. Children of the Corn har hittat hem till dig.

2. Skräckinjagande musik börjar spelas, helt utan någon synbar förklaring.

Tubular Bells är kanske det tydligaste exemplet, men det finns fler. Börjar musik spela och du själv inte har satt igång den, ta en titt under sängen – eller kanske rentav i sängen – och se om det finns någon som inte hör hemma där.

3. Dina barn pratar med TV-n.

Sitter ungarna plötsligt fram TV-n, särskilt om det inte är något program på, och säger att ”de är här” är det dags att ringa en exorcist. Eller kanske en liten skum dam som heter Tangina och pratar om att alla ska springa in i ljuset. Poltergeist är inte att leka med.

4. Någon klappar i mörkret.

Om du går ner i källaren och någon plötsligt klappar intill dig, varpå ljuset slocknar, ska du ringa Ed och Lorraine Warren. De är experter på dylika fenomen. Om du nu hittar upp ur källaren, vill säga.

5. Du befinner dig i en stuga. Ensam

Stugor, särskilt långt från all ära och redlighet, är alltid ett bra tecken på att du befinner dig i en skräckfilm. Springer det omkring en snubbe med ishockeymask och du hör ljud som ”kji-kji, ka-ka” kan det bero på syrsor. Eller så är Jason ute efter dig. Alternativet är att du har drabbats av lappsjuka. Oavsett vilket bör du lämna stugan och hitta tillbaka till civilisationen.

6. Du vaknar upp fastkedjad

Sånt kan förstås hända, men chansen att du är med i en skräckfilm är ännu större om du både vaknar upp fastkedjad och det finns ytterligare en person i rummet som också är fastkedjad. Ligger det en såg i närheten har du hamnat i Saw.

7. Din docka beter sig inte som en docka

Du har köpt en ny docka, antingen som prydnad eller till dina barn. Men dockan gör inte som den borde. Till att börja med snurrar huvudet från gång till annan, eller så pratar den utan att batterierna är i. Börjar den sedan att springa omkring, och till råga på allt heter Chuckie – ta det lugnt. Det är bara en besatt docka och allt du behöver göra är att ignorera Chuckies behov av uppmärksamhet. Eller … kanske inte.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste inläggen en gång per vecka:

Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Spel och Film sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

Din e-postadress är säker hos oss, vi använder den för utskick en gång i veckan och för att ge dig tips om exempelvis tävlingar. Just nu har vi 242 prenumeranter.

 

poltergeist

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

4 trackbacks/pingbacks

  1. Recension: Poltergeist (1982) - Spel och Film
  2. Recension: Poltergeist (1982) – Carling Creations
  3. Recension: The Death of Stalin (2017) - Spel och Film
  4. Recension: The Shape of Water (2017) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.