Alicia Vikander -The Swedish Girl

Hon är göteborgskan som har blivit ett hett namn i Hollywood. Alicia Vikander har många fina roller på sitt CV. Vi har sett henne i filmer såsom The Danish Girl, The Man from U.N.C.L.E. samt Ex Machina. För sin medverkan i filmen The Danish Girl belönades hon med en Oscar och blev den andra svenska skådespelaren som mottagit en. Alicia Vikander har fångat såväl kritiker som publiken med sitt skådespeleri, men vem är hon egentligen?

Alicia föddes år 1988 i Göteborg. Ett intresse för både dans och skådespeleri väcktes vid tidig ålder. Hon medverkade som ung i olika föreställningar. Till en början var det dansen som stod i centrum och Vikander studerade vid Kungliga svenska balettskolan i Stockholm.

Blickar vi bakåt i tiden minns vi säkert Vikander som “Jossan” från SVT:s dramaserie Andra Avenyn. Det stora genomslaget kom dock med filmen Till det som är vackert, där hon imponerade stort. Anna Karenina blev starten på den internationella karriären och därefter har det bara gått framåt.

Alicia Vikander

Vad många kanske inte vet är att skådespelerskan inte alltid haft det lätt. Innan det stora genomslaget var Vikander i London och under den tiden hade hon ont om pengar. Trots att plånboken gapade tom så var Alicia Vikander fast besluten att hon skulle lyckas. Hon uppmanar tjejer att fortsätta kämpa!

Skådespelerskans beslutsamhet lönade sig till slut. Ingen kan väl undgått att Vikander kammade hem en Oscar för sin roll som Gerda Wegener i The Danish Girl. Det var en rörd Alicia Vikander som tog emot priset och hon passade även på att skicka en hälsning på svenska.

På senare tid har vi sett Alicia Vikander hos Jimmy Fallon där hon visar hur svenska traditionella högtider firas men även hur hon busringer Svenska Turistföreningens upplysningstjänst, “The Swedish Number”. I år är det även hon som designar Cancerfondens rosa band.

Att vi lär se mer av Alicia Vikander är det ingen tvekan om. Hon ska exempelvis gestalta Lara Croft i nästa Tomb Raider. Från okänd till en av de mest lovande skådespelarna i Hollywood ska det bli spännande att se vad Alicia väljer att göra härnäst.

 

 

Alicia i Ex Machina:

Ex Machina
Klart att framtidens robotar ska ha genomskinliga magar.
Om Hedda 9 artiklar
Hedda Lundborg är en kreativ chokladfantast som till vardags slukar diverse tv-serier och filmer. På fritiden dansar hon gärna men skippar helst promenader. Det vackraste språket enligt henne är italienska och men hon har varken haft tid eller ork att lära sig det.

12 trackbacks/pingbacks

 1. Snart ny tävling - Spel och Film
 2. Snart ny tävling – Carling Creations
 3. Ny skribent på Spel och Film - Spel och Film
 4. Ny skribent på Spel och Film – Carling Creations
 5. Starka kvinnor som tar över vita duken - Spel och Film
 6. Starka kvinnor som tar över vita duken – Carling Creations
 7. Kommande Film: Ex Machina (2015) - Spel och Film
 8. Recension: A Street Cat named Bob (2016) - Spel och Film
 9. Recension: A Street Cat named Bob (2016) – Carling Creations
 10. Nya Xbox One X ute nu - Spel och Film
 11. Nya Xbox One X ute nu – Carling Creations
 12. Recension: Tomb Raider (2018) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.