Cate Blanchett kommer att spela Lilith i Borderlands-filmen

Efter flera veckors förhandlingar har nu Eli Roths Borderlands-film fått Cate Blanchett på sin rollista. Den prisbelönade skådespelerskan kommer att spela rollen som Lilith.

Borderlands-filmen har varit under utveckling sedan 2016, men som många andra projekt har den fått utstå en hel del komplikationer och förseningar. Med tanke på dessa förseningar och att det för tillfället råder en världsomfattande pandemi är det osäkert när filmen kommer att gå in i produktionsfasen, för att inte tala om när fans kommer att kunna se filmen på bio. Trots dessa osäkerheter är det ett gott tecken att Blanchett har gett sitt jakande svar, eftersom det visar att filmen inte har hamnat i ett dödläge. Fans får helt enkelt ha tålamod: filmen kommer så småningom.

Lilith

Lilith är en viktig karaktär i Borderlands-universumet som också går under smeknamnet Firehawk (Eldhöken). Hon är en Vault Hunter (Valvjägare) och är dessutom en av the Crimson Raiders (De blodröda kommandosoldaternas) ledare. Hon var en spelbar karaktär i det första Borderlands-spelet och en NPC i de andra.

Lilith är en siren: kvinnor med fantastiska krafter vars kroppar är halvtäckta med mystiska tatueringar. Det kan bara finnas sex sirener åt gången och när en siren dör så överförs kraften till en annan kvinna.

Colleen Clinkenbeard har rösten som Lilith i spelen. Clinkenbeard har även röstskådespelat ett flertal karaktärer i dubbade animéserier, bl. a. Luffy från One Piece, Erza Scarlet från Fairy Tail, Riza Hawkeye från Fullmetal Alchemist: Brotherhood och Scanty från Panty & Stocking with Garterbelt.

Cate Blanchett

Cate Blanchett har varit med i ett otal filmer ända sedan början av 1990-talet och har vunnit extremt många priser för sitt skådespeleri, bl. a. två Academy Awards (Best Supporting Actress (2005) för rollen som Katharine Hepburn i The Aviator och Best Actress (2014) för rollen som Jeanette ”Jasmin” Francis i Blue Jasmin. Det är nästan givet att hon kommer att göra ett bra jobb när det gäller att spela rollen som Lilith.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).