Cobra Kai får en sjätte och sista säsong

Netflix har meddelat att Cobra Kai, den Emmy-nominerade hitkomedin som fortsatte Karate Kid-berättelsen i en ny generation, kommer att återvända med sin sjätte och sista säsong. Inget datum har bekräftats än, men enligt skaparna ska det vara snart.

Skaparna Josh Heald, Jon Hurwitz och Hayden Schlossberg skrev ett gemensamt brev där de tackade fansen för att ha gjort resan med dem under dessa fem säsonger och tacksamheten de kände över att kunna avsluta serien på deras villkor. Du kan läsa hela brevet härunder.

Säsong 5 av Cobra Kai, som äntligen lät hardcore Karate Kid-fans få uppleva Daniel Larussos ikoniska transpark igen, hade premiär i september förra året. Skaparteamet har redan framtida projekt igång (deras närmast kommande är en spin-off av Ferris Buller’s Day Off), men det är inte otänkbart att de kommer att göra spin-offs till Cobra Kai i framtiden. De känner att de har särskilt emotionell koppling till Karate Kid-universumet nu och anser att det finns många berättelser de skulle kunna berätta för fansen.

Cobra Kai

Cobra Kai utspelar sig 34 år efter den första filmen. Serien följer Johnny Lawrence (William Zabka), som var pojken som huvudkaraktären Daniel LaRosso (Ralph Macchio) slogs emot i The Karate Kid (1984). Hans beslut att öppna Cobra Kai karate-dojon igen leder till att hans rivalitet med Daniel återupptas.

Det har hänt mycket under de fem säsongerna, både mellan Daniel och Johnny, och mellan de studenter som studerar under dem. Den senaste säsongen slutade i en cliffhanger som har gjort fans otåliga efter nästa säsong. I den sista episoden hade Daniels och Johnnys dojos båda lyckats få en plats i den kommande internationella karateturneringen Sekai Taikai. Den allra sista scenen visade hur Johnny’s före detta sensei John Kreese (Martin Kove) har lyckats fly från fängelset genom att än en gång fejka sin död.

///

Håll ögonen öppna efter fler Cobra Kai-nyheter i framtiden!

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).