Disney planerar två nya Star Wars-serier på Disney+

The Mandalorian har snabbt blivit Disney+:s mest populära serie och ett kulturfenomen. Under en presentation igår avslöjade Disney att de kommer att släppa två nya Star Wars-serier på Disney+: Star Wars: Rangers of the New Republic och Ahsoka.

Star Wars: Rangers of the New Republic

Det blev inte bekräftat vad Star Wars: Rangers of the New Republic exakt kommer att handla om. Kontextledtrådar avslöjar dock att serien kommer att utspelas under ungefär samma tidpunkt som The Mandalorian. Den Nya Republiken (the New Republic) var styret som uppstod mellan originaltrilogin och den senaste trilogin, därför måste serien utspela sig mellan de två trilogierna.

Ahsoka

Ahsoka finns det endast lite mer fakta om. Serien kommer att fokusera på fanfavoriten Ahsoka Tano, som gjorde live-action debut i den andra säsongen av The Mandalorian. Hon spelas av Rosario Dawson, som också har varit med i Rent (2005), The Lego Batman Movie (2017) och Eagle Eye (2008). Det finns ännu inget konkret om vad handlingen i Ahsoka kommer att vara.

Framtida Star Wars-serier

De två serierna, tillsammans med The Mandalorian, utspelar sig inte bara i samma universum, utan är också direkt kopplade till varandra. Det har också bekräftats att Disney planerar att göra ännu fler serier inom Star Wars-universumet i framtiden. Star Wars är ett universum som även efter många filmer, böcker, serier o.s.v. har så många fler historier att berätta.

///

Allt Star Wars-relaterat har inte alltid varit det bästa. Fans kommer säkert att bli besvikna någon gång i framtiden också, om det så gäller de här nya serierna eller något helt annat som kommer i framtiden. Det är oundvikligt när man hanterar ett så gammalt och älskat medieuniversum. Men en sak är säker: det kommer att dröja mycket länge innan all inspiration tryter och Star Wars dör. Och trots att vi kan förvänta oss mycket sand, kommer vi säkerligen också att finna ett eller annat guldkorn.

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).