Eli Roth kommer att regissera Borderlands-film

Trenden att göra filmer av TV-spel dyker upp med några års mellanrum. Ofta blir de inte bra, vilket är anledningen till trenden faller bort igen och igen, men de senaste åren har trenden skapat några riktigt bra serier och filmer för en gångs skull. Några exempel på dessa är Castlevania (2017), Detective Pikachu (2019) och Sonic the Hedgehog (2020). Därför är det inte helt ovälkomna nyheter att det kommer att göras en film baserad på Borderland-serien. Eli Roth kommer att regissera filmen, Chernobyl-författaren Craig Mazin jobbar just nu med manuset, och Avi och Ari Arad kommer att producera. Lionsgate är ansvariga för filmprojektet.

Eli Roth

Eli Roth är lite av en mångsysslare när det kommer till film. Han har skådespelat, producerat, regisserat och författat många filmer och serieavsnitt de senaste 25 åren, särskilt inom skräckgenren. Han är den typ av regissör som har en väldigt specifik stil, vilket gör att hans filmer ofta får blandade resultat. Det är inte alla som gillar campy splatter-skräck, särskilt inte nuförtiden. För många är det någonting som borde ha lämnats kvar i 80-och 90-talet. Men om du däremot är ett fan av den här typen av skräck så finns det stor chans att du skulle gilla hans filmer.

Själv säger Roth att han är upprymd över att få jobba med Borderlands-universumet och att han inte kunde ha fått ett bättre team att jobba med. Han säger sig ha ett väldigt bra förhållande till Lionsgate och att med deras hjälp kan filmen bli ett succé.

///

Det finns inget planerat utsläppsdatum än, men de vet om att den kommer att släppas nära efter Uncharted-filmen, som börjar filmas nästa månad.

Vi får vänta och se om trenden med bra filmadaptioner av spel fortsätter att hålla i sig eller om det kommer att bli en flopp som så många andra adaptioner innan.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).

1 kommentar

Kommentarer är stängda.