Ethan Hawke i ny Blumhouse-film

Ethan Hawke kommer att vara med i den kommande skräckfilmen The Black Phone, producerad av Blumhouse. Filmen är en adaption av Joe Hill-novellen med samma namn.

Ethan Hawke

Detta är inte första gången som Hawke har varit i en Blumhouse-film. Tvärtom har han spelat huvudrollen i flera av deras filmer: Sinister (2012), klassikern The Purge (2013) och västernfilmen In a Valley of Violence (2016). En av hans framtida projekt är att spela en av skurkarna i Disney+:s Marvel-serie Moon Knight.

Roller

Hawke kommer att ha rollen som en man som kidnappar barn och håller dem fångna i en ljudisolerad källare. Mason Thames (For All Mankind (2019)) kommer att spela pojken medan Jeremy Davies (Saving Private Ryan (1998)) kommer att spela pojkens pappa.

Blumhouse

Blumhouse har ett succéfyllt bibliotek av skräckfilmer, som t. ex. The Purge, Sinister, Get Out (2017) och 2018-rebooten på Halloween. De har två filmer som är planerade att släppas nu i år: Forever Purge, den senaste i Purge-serien, och Halloween Kills, fortsättningen på deras Halloween-film.

Manusförfattarna

Manuset för The Black Phone är skriven av Scott Derrickson, som också kommer att regissera filmen, och C. Robert Cargill. Dessa två har skrivit projekt tillsammans förut i bl a filmerna Dr Strange (2016) och Blumhouse-filmen Sinister.

Joe Hill

Joe Hill är en känd skräckförfattare och son till Stephen och Tabitha King. Han skriver till olika typer av media och har utgett flera böcker samt skrivit manus till både serier (ex: Locke & Key (2020), Creepshow (2020)) och filmer (ex: Horns (2013), In the Tall Grass (2019). The Black Phone är en novell som går att läsa i Hills bok 20th Century Ghosts (2005). Telefonen i titeln refererar till en gammaldags telefon som urkopplad tar emot samtal från de döda.

///

The Black Phone går in i produktion nästa månad, men det har inte satts ett utsläppsdatum än, vilket man kunde vänta sig med tanke på Covid-19. Höll ögonen öppna för fler nyheter i framtiden.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).