Jared Leto och Darren Aronofsky-team i den kommande skräckfilmen Adrift

Skådespelaren Jared Leto och regissören Darren Aronofsky kommer att återförenas i filmen Adrift, en kommande skräckfilm som fortfarande är i förproduktionsstadiet. De två männen jobbade ihop för länge sedan i Requiem for a Dream (2000) och det här kommer att vara första gången de jobbar ihop sedan dess.

Adrift

Adrift är en adaption av en novell skriven av Koji Suzuki. Suzuki är också författaren bakom The Ring, som blev en storhit när den filmatiserades 2002 och har sedan dess blivit en kult klassiker inom skräckgenren. Novellen går att läsa i hans bok Dark Waters (eng. översättning, 1996), som är en samling skräckberättelser med fokus på olika typer av hemskheter som människor utsätter varandra för.

Jared Leto

Jared Leto är en framgångsrik sångare och skådespelare. Hans musikgrupp, Thirty Seconds to Mars, är ett amerikansk rockband som har varit aktiva ända sedan 2002 och släppt fem album under sin karriär. Hans filmkarriär går ännu längre tillbaka (ända sedan 1995) och han har varit med i över 40 filmer/serier (ex: Fight Club (1999), Panic Room (2002), Suicide Squad (2016) och My So-Called Life (1994-1995).

Förutom Adrift har Leto andra projekt på lut. En av hans stora framtida projekt är rollen som Morbius i Marvel-spinoffen med samma namn. Morbius är planerad att komma ut i början av nästa år.

Darren Aronofsky

Darren Aronofsky är en regissör, producent och manusförfattare som oftast jobbar med filmer inom genrerna psykologisk skräck och drama. Förutom Requiem for a Dream har han bl a regisserat Black Swan (2010) och Mother! (2017). Alla tre filmerna väckte kontroversialitet när de kom ut.

Aronofsky har även han andra framtida projekt förutom Adrift. Han kommer även att jobba ihop med studion A24 för att göra filmen The Whale, med Brendan Frasier i huvudrollen. The Whale är även den en adaption, den här gången från en pjäs. Samuel D. Hunter, författaren bakom pjäsen, kommer att vara med och skriva manus till filmen. Berättelsen handlar om en eremit på 600 kg som gömmer sig undan från världen för att äta sig själv till döds.

///

Mer nyheter om Adrift är att vänta!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).