Johnny Depp – en vampyr i Sverige

"PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES"..The villainous Captain Salazar (Javier Bardem) pursues Jack Sparrow (Johnny Depp) as he searches for the trident used by Poseidon..Pictured L to R: Carina Smyth (Kaya Scodelario), Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) and Henry Turner (Brenton Thwaites)..Ph: Film Frame..© Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Johnny Depp har i veckan besökt Sverige och genomfört två spelningar tillsammans med sitt band Hollywood Vampires, på Liseberg under onsdagen och därefter Gröna Lund på torsdagskvällen. Hollywood vampires består, förutom Johnny Depp, även av den gamla rocklegenden Alice Cooper och Joe Perry. De bildade bandet år 2015 och deras repertoar består av covers, eller hyllningsversioner av avlidna rockartisters låtar.

Den som vill se bandet live men missade dessa tillfällen får bege sig till grannländerna. Hollywood vampires fortsätter turnén med en konsert på Tivoli i Danmark den 8 juni, följt av Rockin’ Helsinki den 10 juni. Därefter fortsätter de ut i Europa genom Polen, Tjeckien, Tyskland, England, Frankrike, Belgien, Österrike, Schweiz och Italien.

LÄS MER: Hollywood Vampires officiella sida

Men främst är väl egentligen Johnny Depp känd som skådespelare. Den karriären inleddes redan 1984, då han upptäcktes av ingen mindre än Nicolas Cage. Han debuterade i filmen Terror på Elm Street som säkert många skräckfilmsfantaster känner till. Genombrottet kom bara några år senare när han 1987 fick en huvudroll i TV-serien 21 Jump Street, och blev en tonårsidol. 

Sedan dess har han hunnit med att medverka i ett stort antal filmer, däribland Pirates of the Caribbean-filmerna som de flesta känner till. The Tourist, Alice i Underlandet, Sweeney Todd, Chocolat och Sleepy Hollow är några av alla filmer vi minns med honom.

Han har nominerats till många priser och även vunnit en del – däribland Golden Globe Award och Screen Actors Guild Award för bästa skådespelare

Härnäst lär vi kunna se honom i filmen ”City of lies” som handlar om morden på rapparna Notorious B.I.G och Tupak Shskur. Depp spelar rollen som polisdetektiven Russell Poole som försöker lösa fallen. Filmen har biopremiär i USA den 7 september.

Bästa filmerna med Johnny Depp

Gilbert Grape – Den här bortglömda godbiten från 1993 tror jag tyvärr att många har missat. Förutom en ung Depp så är även Leonardo DiCaprio med, och båda skådespelarna visar redan då hur otroligt talangfulla de är.

Edward Scissorhands – Ännu äldre än föregående film, från 1990, men helt klart en av de bästa filmerna Depp medverkat i. Annorlunda, fin och dessutom en film med sensmoral och lärdomar.

Terror på Elm Street – En odödlig klassiker och bland det bästa i sin genre. Lite extra kul att Depp gör sin första roll i filmen.

Secret Window – En väldigt spännande och sevärd thriller, där Depp återigen gör en lysande insats.

Kalle och Chokladfabriken – Även om filmen bygger på en barnbok så passar den för alla åldrar. Och det är helt klart Depp och hans rollfigur Willy Wonka som gör filmen så bra.

Om Josefine S. Andersson 12 artiklar
Josefine är en frilansskribent med högskoleexamen i Kreativt Skrivande. Skrivandet har alltid varit en stor del av hennes liv, och hennes stora intresse - näst efter familjen. Hon spenderar fritiden med sin sambo och deras son, och älskar att resa, tatuera, träna och att se på film och serier.