Recension: Maze Runner – The Death Cure (2018)

Maze Runner: The Death Cure

199
8.2

Handling

7.5/10

Filmteknik

8.5/10

Ljud & Musik

7.5/10

Skådespelarna

8.5/10

Stämning

9.0/10

Det är dags att avsluta trilogin Maze Runner, med Maze Runner: The Death Cure. Kommer alla lösa trådar knytas ihop, eller springer handlingen vidare in i labyrinten? 

OBS: Det här är en recension om den sista filmen i en trilogi. Har du inte sett de två första finns det spoilers i texten nedan.

Jag gillade verkligen första filmen – The Maze Runner, där Thomas (Dylan O’Brien) blev en springare som kunde ta sig ut ur labyrinten till världen utanför – som inte visade sig vara mycket bättre. Organisationen WCKD forskar till varje pris fram ett botemedel mot det virus som ödelagt världen. Världen är för övrigt verkligen ödelagd och ruinerna efter skyskrapor och andra byggnader vittnar om en annan tid. Det är inte minst den dystopiska känslan som gjort alla tre filmerna så bra – och Maze Runner: The Death Cure är inte sämre än föregångarna.

Maze Runner – The Death Cure

Den tredje filmen börjar med action och det blir sedan inte långa stunder när Thomas och hans vänner ska försöka ta sig till The Last City. Ungdomarna spelas av helt rätt skådespelare, som gör sina roller väldigt väl. Nevt (Thomas Brodie-Sangster) och Frypan (Dexter Darden) är Thomas trogna vapendragare, förstås tillsammans med Minho (Ki Hong Lee) – som dock startar den här filmen tillfångatagen…

Även om handlingen inte överraskar, det är en rätt medioker story som känns lagom underhållande, är det miljöerna och stämningen som fångar mig. Plus Dylan O’Briens och Patricia Clarksons skådespelande – de känns mest äkta av alla i sina roller. Jag har alltid gillat filmer som är bra på att underhålla utan att komplicera. Jag ska inte avslöja något om vart storyn tar vägen, men många trådar knyts ihop och jag gillar i alla fall hur trilogin avslutas.

Fakta Maze Runner: The Death Cure

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1
Bild: HD 1080p, Widescreen (2.39:1)
Språk: Engelska
Längd (min): 144
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska, Engelska för hörselskadade
Releasedatum: 2018-06-11
Regissör: Wes Ball
Åldersgräns: 15 år

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Allt om labyrinter - Spel och Film
  2. Ni vann Maze Runner: The Death Cure - Spel och Film

Kommentarer är stängda.