Julklappstips – film

Det är inte långt kvar till jul, men än finns det gott om tid att köpa julklappar. Tänker du handla över nätet börjar det dock dra ihop sig, posten har mycket att göra och det är inte många arbetsdagar kvar. För att hjälpa dig att hitta julklapparna ger Spel och Film dig tipsen du behöver. 

Allt passar förstås inte alla, men för att träffa så rätt som möjligt är tipsen uppdelade efter humör och önskan eller intresse. Om du har andra filmer du tycker passar bättre, så tipsa gärna i diskussionstråden efter artikeln.

Här är tips på julklappar du kan köpa till:

Den tuffe

Har du tröttnat på din vän som alltid ska berätta om hur tuff hen är? Då är det dags att komma ner på jorden. En av de läskigaste filmer jag sett på senare tid är The Conjuring. Enkelt koncept, med mängder av hoppa till i soffan. Perfekt att se i mellandagarna, sent på kvällen.

Köp The Conjuring på CDON: 

The Conjuring - Blu-ray
The Conjuring – Blu-ray

Den deppige

Vill du muntra upp någon som känner sig lite nere, är det Grown Ups din vän behöver. Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade och Rob Schneider är i högform. Roligare än så här blir det (nästan) inte.

Köp Grown Ups på CDON: 

Grown Ups - DVD
Grown Ups – DVD

Den överdrivet glade

Känner du någon som är lite för glad, och allt det där glada känns jobbigt när du själv bara är lite lagom glad, ja då kanske en deppig film i julklapp åt vederbörande kan vara perfekt. These Final Hours är en film om världens undergång, och mänsklighetens totala dekadens illustreras rätt bra. Se den här, bli lite deppig och inse hur bra du har det.

Köp These Final Hours på CDON:

These final hours

Den äventyrslystne / drömmaren

Har du en vän som gärna sitter och dagdrömmer hela dagarna är det perfekt med en äventyrsfilm. Då passar Tomorrowland antagligen perfekt, inte minst på grund av att temat faktiskt handlar om dagdrömmande och äventyr.

Köp Tomorrowland på CDON:

Tomorrowland - Blu-ray
Tomorrowland – Blu-ray

Den rymdintresserade

Att sitta och stirra upp på en stjärnklar himmel, se stjärnorna flimra och betrakta planeternas fasta ljus … Finns det något vackrare? För dina vänner som känner som du, att rymden är fascinerande, är Europa Report en klockren film. Inte nog med att den är mer eller mindre vetenskapligt korrekt, den har också några riktigt bra skådespelare – inte minst Michael Nyqvist.

Köp Europa Report på CDON: 

Europa Report - DVD
Europa Report – DVD

Fantasyfantasten

För den som gillar fantasy finns det förstås en perfekt film, eller snarare en hel trilogi. Trilogin om vår vän Bilbo Bagger – Hobbiten – finns på blu-ray och dessutom i en utökad version. Den kostar lite mer, men om du känner någon som verkligen gillar fantasy är det en perfekt julklapp.

Köp The Hobbit-trilogin på CDON: 

Hobbit
The Hobbit – Blu-ray

 

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Snart blir det Mission Impossible-tema på Spel och Film - Spel och Film
  2. Snart blir det Mission Impossible-tema på Spel och Film – Carling Creations

Kommentarer är stängda.