Lukas Moodysson och Memfis Film gör uppföljare till filmen Tillsammans

SF Studios samproducerar internationellt erkända regissören Lukas Moodyssons och Memfis Films nya långfilm Tillsammans 99. Den hyllade första långfilmen Tillsammans blev en stor succé bland publik och kritiker i såväl Sverige som resten av världen. Den nya filmen utspelar sig 1999, 24 år efter den första filmen. Tillsammans 99 kommer att spelas in i Västra Götaland under augusti-september. Filmen produceras av Memfis Film i samproduktion med SF Studios och Film i Väst. SF Studios hanterar nordisk distribution. Tillsammans 99 beräknas att ha biopremiär under 2023.

Handling

Tillsammans 99 berättar om vännerna som 1975 bodde ihop i kollektivet Tillsammans. Nu är det 1999, 24 år senare, och kollektivet har förvandlats till världens minsta. Storfamiljen består av endast två personer. Göran, som är världens snällaste, sitter i en stuga med Klasse som väver trasmattor. De känner sig lite ensamma. Då föds idén om en återträff med de gamla kompisarna…

Regisseras av Lukas Moodysson

Filmen regisseras av internationellt erkända och prisbelönade regissören Lukas Moodysson, som hyllats för ikoniska filmer såsom Fucking Åmål (1998), Tillsammans (2000), Lilja 4-ever (2002), internationella filmen Mammut (2009) och Vi är bäst! (2013). Nyligen har Moodysson regisserat serien Gösta (2019) för HBO.

Inspelningen börjar nu i sommar

I augusti startar den omfattande inspelningen av filmen i Västra Götaland, men redan nu är förberedelserna i full gång. Gustaf Hammarsten (Thunder in My Heart, Brüno, Tillsammans) återvänder i rollen som Göran, den i kollektivet som en gång mycket kretsade kring, och Shanti Roney (Applause,Nymphomaniac: Vol 2, Vägen ut) spelar kompisen Klasse. Övriga skådespelare kommer att kommuniceras i samband med produktionsstart.

Producenterna

Filmen produceras av Memfis Film, med producenter Lars Jönsson (Änglagård, Fucking Åmål, Tillsammans, Gösta) och Anna Carlsten (Dag för dag, Mörkt hjärta, Folk med ångest), som står bakom många framgångsrika och prisbelönade filmer. Den förra filmen Tillsammans hyllades av publik och kritiker både i Sverige och internationellt med 849.000 sålda biobiljetter i Sverige, cirka 2.500.000 internationellt.

///

Svensk biopremiär är planerad till september 2023 följt av en internationell lansering av filmen.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).