PUBG högst antal samtida användare

PUBG

Rekordet som DOTA 2 satte på Steam förra året har nu slagits av PlayerUnknown’s Battleground. Under helgen nådde spelet över 1,3 miljoner uppkopplade användare. Detta trots att spelet fortfarande är i utvecklingsstadiet och säljs via Steam Early Access.

PlayerUnknown’s Battleground är ett multiplayer-spel där målet under varje omgång är att vara den sista personen vid liv. En spelomgång börjar med att 100 personer flygs över en stor ö; hela området är 64 kvadratkilometer stort. Du väljer själv när du vill hoppa ut ur planet för att sedan landa med din fallskärm. Det gäller att sikta in sig på ett område där det är troligt att det finns vapen och utrustning att hitta och samtidigt hoppas att inte för många spelare väljer samma plats. Allt eftersom tiden passerar så krymper den säkra zonen på kartan; är du utanför zonen så tar du hela tiden skada. Detta gör att du måste fortsätta röra på dig och tvingas till konfrontation med andra spelare. Till din hjälp finns det även olika fordon att hitta som gör det snabbare att ta sig runt på ön.

Spelet utvecklas av den koreanska studion Bluehole som även har släppt TERA. Huvuddesignern till spelet är Brendan Greene vars online-namn är PlayerUnknown. Han inspirerades av den japanska filmen Battle Royale och även delvis av Hunger Games. Tidigare utvecklade han denna spelidé som en variation av den populära modden DayZ till spelet ARMA 2. Sedan anställdes han av Bluehole Studio, som också var intresserade av detta koncept, och utvecklingen av PUBG drog igång förra året.

Sedan mars i år har spelet varit tillgängligt på Steam där det kostar 30 euro, ungefär 300 kronor. Men den officiella lanseringen är inte planerad förrän i slutet av året. Då kommer det även att publiceras av Microsoft på Xbox One. Frågan är om spelarantalet kommer att få en stor ökning när spelet släpps, eller om det har sin storhetstid redan nu.

PUBG

 

2 trackbacks/pingbacks

  1. Fortnite har fått gratis Battle Royale-läge - Spel och Film
  2. De fem mest lukrativa e-sporterna - Spel och Film

Kommentarer är stängda.