Recension: 10×10 (2018)

10x10

99
7.6

Handling

7.0/10

Skådespelare

7.0/10

Ljud & Musik

7.0/10

Stämning

8.5/10

Effekter och Filmteknik

8.5/10

Ibland dyker de upp, de där oväntade pärlorna. 10×10 är en film jag inte trodde särskilt mycket om, men som jag blev väldigt positivt överraskad över. 

Lewis (Luke Evans) är en rätt vanlig kille, som trots sitt buttra ansiktsuttryck verkar vara som vem som helst. Men när han en dag kidnappar Cathy (Kelly Reilly) och placerar henne i ett ljudisolerat, hemligt rum är det lätt att tro att han är en galning. Men när det enda han verkar vilja ha av Cathy är hennes namn börjar frågetecknen komma.

Luke Evans gjorde en bra insats i Hobbit, med sitt bistra sätt och sin starka moral. Hans sätt att vara är förvisso hans styrka som skådis, och bortsett från frisyren hade jag nästan kunnat tro att han spelade Bard även i 10×10. Tystlåten, butter och lite mysko. Jag tänker inte gå in på varför han kidnappar Cathy, det är hela filmens stora mysterium, men handlingen är lika banalt enkel som den är komplicerad.

10x10

Samtidigt är det en rätt snäv film som håller sig till några få platser och ändå är 10×10 filmad på ett väldigt skönt sätt. Jag gillar verkligen stilen på filmen och även om det inte är vansinnigt många överraskningar i 10×10 så är det en helt okej film som höjer sig över mängden. Kelly Reilly gör också en mycket bra insats och ger oss flera överraskningar i hur hon reagerar. Det är visserligen en film som man inte ser om särskilt många gånger eftersom den största behållningen ligger i mysteriet, men det är helt klart en film värd att se vilken dag som helst i veckan.

Fakta: 10×10

Recenserad på: DVD
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: 16:9 Widescreen, Anamorfisk
Språk: Engelska
Längd (min): 83
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-09-03
Regissör: Suzi Ewing
Åldersgräns: 15 år
IMDB

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.