Recension: Those Who Wish Me Dead (2021)

När en tonåring bevittnar ett mord och själv blir jagad av lönnmördare ute i Montanas vildmark blir det upp till brandkvinnan Hannah Faber (Angelina Jolie) att rädda honom och sig själv undan mördarna.

Hannah Faber är inte en vanliga brandman/brandkvinna, utan en så kallad smokejumper, det vill säga brandmän som luftlandsätts via fallskärm för att bekämpa mindre bränder.

Montana är en minst sagt vidsträckt stat i USA med mycket skog och vildmark, och givetvis är enorma ytor med skog en plats man inte vill ha en brand på, än mindre befinna sig där om den uppstår. Det är dessutom en perfekt plats för att ha ett äventyr med brandsoldater och lönnmördare.

Tonåringen som Hannah Faber hjälper heter Connor Casserly (Finn Little). Connors pappa Owen (Jake Weber) har fått maffian efter sig efter att ha upptäckt något som maffiabossen Arthur Philip (Tyler Perry) absolut inte vill ska komma ut. Därför har han skickat de båda lönnmördarna Jack (Aidan Gillen) och Patrick (Nicholas Hoult) efter Owen.

Those Who Wish Me Dead är inte en film för den som vill ha djupa dialoger eller Oscars-kandidater vad det gäller skådespelandet. Istället är det en film med lagom mycket action, sköna miljöer och en lagom stunds underhållning. Aidan Gillen passar som lönnmördare, vilket Nicholas Hoult inte gör (eller klarar av). De är okej i sina roller, men inte mycket mer.

Angelina Jolie spelar över en hel del i sällskap av de andra smoke jumpers vi får träffa inledningsvis, men hon gör ändå en okej roll. Bäst av alla är faktiskt unge Finn Little, han spelar trovärdigt i alla lägen. Även Tyler Perry gör ett bra intryck som känslokall maffiaboss.

Klart sevärd, men ingen film man ser om och inte mycket unikt – det mesta har vi sett förut.

Betyg: 3

Fakta Those Who Wish Me Dead

Recenserad på: Blu-ray
Längd: 100 minuter
Regissör: Taylor Sheridan

Trailer Those Who Wish Me Dead