Ruben Östlund har avslutat inspelningarna av Triangle of Sadness

Regissören Ruben Östlund har nu avslutat inspelningarna av Triangle of Sadness, uppföljaren till Guldpalmen-vinnaren The Square (2017). Inspelningarna startade den 19 februari i Trollhättan med bland andra Hollywoodstjärnan Woody Harrelson (Zombieland (2009)) och de mindre kända, men extremt talangfulla skådespelarna Harris Dickson (Beach Rats (2017)) och Charlbi Dean Kriek (Black Lightning (2018)) i huvudrollerna, men tvingades sedan pausa tre månader pga den pågående coronapandemin. Den 19 september påbörjade teamet de sista nio veckornas inspelning i Grekland. Triangle of Sadness får världspremiär 2021 och SF Studios ansvarar för distributionen i Norden. Hela teamet och den internationella casten har nu avslutat inspelningarna i Grekland på lyxyachten Christina Onassis i Joniska havet mellan Grekland och Italien och på ön Evia.

Handling

Triangle of Sadness är ett satirisk drama som utspelar sig i modevärldens och de superrikas universum. Modellerna Carl (Harris Dickson) och Yaya (Charlbi Dean Kriek) blir, tillsammans med några miljardärer, överrumplade av en storm. Båten sjunker och de strandar på en öde ö. I kampen om överlevnad blir hierarkierna upp-och-ner-vända. Plötsligt befinner sig alla i en postapokalyptisk situation där all civilisation har upphört.

Kommentar från Ruben Östlund

”Jag hade inte kunnat hoppas på en produktion som fungerat bättre under de här extrema omständigheterna. Att spränga Onassis yacht känns som en värdig avslutning på filminspelningen. Inte bara med tanke på temat i filmen, men som en hyllning till hela teamet som har arbetat så hårt!”

Skådespelarna

Ruben Östlund har samlat en internationell cast med bland andra den brittiska skådespelaren Harris Dickinson, sydafrikanska Charlbi Dean Kriek och amerikanen Woody Harrelson i toppen. Rollistan omfattar också de danska skådespelarna Zlatko Buric (Pusher (1996)) och Vicki Berlin i sin första roll, samt svenska Henrik Dorsin (Solsidan (2010-2019)), Dolly De Leon (Verdict (2019)) från Filippinerna, tyska Iris Berben (Miss Sixty (2014)) och Sunnyi Melles (The Awakening of Motti Wolkenbruch (2018)) samt Oliver Ford Davies (Star Wars Episod I (1999), II (2002) och III (2005)) från Storbritannien.

///

Håll ögonen öppna för mer information om Triangle of Sadness i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).