Scream 6 får ny trailer

Folk fick sin första inblick på Scream 6 förra månaden när de släppte sin första teasertrailer. Nu har de släppt en ordentlig trailer där vi får veta mer om den senaste Ghostface-mördaren.

Handling

I nästan 30 år har publiken fått följa de mordiska Ghostface-seriemördarna, som alla sammanlagt har mördat nästan 50 personer under seriens gång i deras jakt på Sydney Prescott och de två systrarna Sam och Tara. En efter en har de tagit på sig masken och begått en mordvåg för att uppfylla deras personliga behov, och har i sin tur inspirerat nästa person som tar på sig Ghostface-masken.

Efter att ha överlevt händelserna i Scream 5 måste Sam (Melissa Barrera) och Tara (Jenny Ortega) än en gång överleva att vara en Ghostface-mördares måltavlor. Den Ghostface som är efter dem den här gången är dock annorlunda – hen är mer våghalsig och brutal, och verkar också avguda de föregående mördarna.

Enligt Barrera kommer Scream 6 att vara blodigare än någon annan film i serien, och med tanke på trailern verkar det ligga något i det hon säger. Det ska bli intressant att se om detta faktum kommer att hjälpa eller stjälpa filmen.

Skådespelare

Förutom Ortega och Barrera kommer även Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Hayden Panettiere och Courteney Cox att återvända i sina roller från de föregående filmerna. Dessutom kommer Dermot Mulroney (My Best Friend’s Wedding), Henry Czerny (Mission: Impossible), Samara Weaving (Ready or Not) och Tony Revolori (The Grand Budapest Hotel) att spela helt nya karaktärer.

Däremot har seriestjärnan Neve Campbell meddelat att hon inte kommer att återvända i sin roll som Sydney Prescott eftersom hon inte var nöjd med det erbjudande som filmskaparna erbjöd henne. Detta kommer att vara den första filmen i serien där varken skådespelaren eller karaktären kommer att vara med.

Regissörer och manusförfattare

Både Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett återvänder som regissörer efter att ha jobbat ihop på Scream 5. Även James Vanderbilt och Guy Busick återvänder som manusförfattare.

///

Scream 6 kommer ut på bio den 10 mars. Håll ögonen öppna efter fler nyheter om filmen i framtiden!

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).