Sommarfilmerna att se fram emot

sommarfilmerna

Snart är den efterlängtade sommaren här igen. Nu ser vi fram emot sol, värme, ledighet, lata dagar på stranden och… filmer? Ja, varför inte! Film funkar ju lika bra på sommaren som vilken annan årstid som helst. För efter en lång och varm dag med sol, bad och grillning så är det faktiskt ganska oslagbart att avsluta dagen med bio eller en filmkväll med vänner – eller ännu hellre utomhusbio en ljummen sommarkväll. Och det här är några av alla filmer vi ser fram emot denna sommar.

Godzilla: King of monsters

Precis innan sommaren gör entré så gör även Godzilla det. Nu kommer uppföljaren till den populära filmen från 2014. Om du har väntat sedan dess så behöver du inte vänta så länge till – den 31:a maj har Godzilla: King of monsters premiär.

X-men Dark Phoenix

dark phoenix

Om man gillar X-men filmerna så ser man förmodligen fram emot nästa film i serien, nämligen Dark Phoenix. Den 7:e juni kan ni se den på bio, med bland annat Jennifer Lawrence i en av huvudrollerna.

Men in Black 4

Men in Black kom redan 1997 med Will Smith och Tommy Lee Jones i huvudrollerna. Men in Black har sedan dess hunnit få 2 uppföljare. Och nu är det dags för den tredje! Den 14:e juni kommer den upp på bio, men den här gången med Chris Hemsworth och Tessa Thompson .

Child’s Play

Om man föredrar blodiga skräckfilmer så bör man inte missa premiären av Child’s Play. Norrmannen Lars Klevberg har regisserat denna slasher som är en remake av 80-talsklassikern med samma namn, i Sverige är den dock mer känd som ”Chucky” eller ”Den onda dockan”. Filmen har premiär 21:a juni.

Annabelle 3

Om man gillar läskiga dockor så behöver man bara vänta en vecka innan man kan se ytterligare en sådan film; Annabelle 3 har nämligen premiär 28:e juni.

Yesterday

För alla Beatlesfans finns också en filmpremiär att se fram emot; Yesterday. Men nej, filmen handlar inte om The Beatles – utan om en värld utan dem.  Vi kan dock vänta oss att en hel del av deras populära låtar dyker upp i filmen. Om du är nyfiken på att se hur en värld utan ett av världens mest kända band skulle se ut, då ska du skynda dig till biografen den 28:e juni.

Spider-Man: Far From Home

Om du gillar superhjältar i allmänhet, och kanske Spider-Man i synnerhet, så är 5:e juli datumet du ska komma ihåg. Då kommer nämligen uppföljaren till ”Homecoming” från 2017.

Lejonkungen

Det här är en remake på den välkända filmen från 1994, och här får vi se (eller höra) många stora namn – Seth Rogen, James Earl Jones och till och med Beyoncé. Filmen har premiär 17:e juli.

Once Upon a Time in Hollywood

Om man hellre vill se någonting spännande så kommer kriminaldramat Once Upon a Time in Hollywood, med bland andra Leonardo DiCaprio, den 9:e augusti.

Toy Story 4

Den som har barn, eller har barnasinnet kvar, kanske snarare ser fram emot den nya Toy Story-filmen. Nio år efter den tredje kommer äntligen den fjärde filmen, och vi kan se den på bio mot slutet av sommaren – närmare bestämt den 30:e augusti.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.