Tom Cruise 10 bästa filmer

Det har skrivits spaltmeter om Tom Cruise och hans privatliv, där den ene journalisten tycks veta mer än den andre. Oavsett vad man tycker om Tom Cruise privatliv är han en grymt bra skådespelare – helt klart en av de bästa skådespelarna. Här listar vi hans bästa filmer – och han har gjort en hel del.

10. Top Gun

Filmen som antagligen lyfte hans karriär placerar jag på plats 10, även om jag inser att det är öppet mål vad det gäller kritik från den kvinnliga halvan av befolkningen.

9. Valkyria

Verklighetsbaserade Valkyria, där Tom Cruise spelar Claus von Stauffenberg, är en av de bättre filmerna om andra världskriget.

8. Jerry Mcguire

Show me the money! Mer behöver inte sägas, men Jerry M är en grymt bra film.

7. Collateral

Tom Cruise
Tompa när han är som mest övertygande.

Tragisk, sorglig och annorlunda. Mer behöver man egentligen inte säga om Collateral, där Tom Cruise spelar yrkesmördaren med lite annorlunda syn på moral och empati.

6. Edge of Tomorrow

image
Helt klart en av hans bästa filmer, även om den är lite rörig och trots att han faktiskt inte spelar renodlad actionhjälte.

5. Mission Impossible

Den bästa av alla fem MI-filmer, även om bioaktuella Mission Impossible 5 – Rogue Nation inte ligger långt efter.

4. Rainman

Charlie Babbits bror Raymond behöver hans omsorg – och att ta hand om honom är en utmaning. En riktigt bra film om att prioritera i livet.

3. Oblivion

Oblivion
Utsikten är det inget fel på.

Visuellt väldigt snygg film, där Tom Cruise gör en riktigt bra insats tillsammans med Andrea Riseborough.

2. Minority Report

Steven Spielberg gör alltid bra filmer. Det kan man nästan säga om Tom Cruise också, och Minority Report är inget undantag.

1. Världarnas Krig

Filmen som Stephen Hawking borde gilla, med tanke på hans varningar för utomjordingar. Tom Cruise äger hela filmen som den antihjälte han är, där han också tvingas inse vad som är viktigast i livet.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

7 trackbacks/pingbacks

  1. Filmrecension: Mission Impossible (1996) - Spel och Film
  2. Filmrecension: Mission Impossible (1996) – Carling Creations
  3. Höstens filmer - Spel och Film
  4. Höstens filmer – Carling Creations
  5. Ni vann Mission: Impossible - Fallout - Spel och Film
  6. Din väg till friheten består av tre delar - Money Cowboy
  7. Recension: Minority Report (2002) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.