Alternativ till spel och film

alternativ till spel

Spel och Film är mina två största intressen. Jag vet inte hur många spel jag har spelat genom åren, än mindre hur många filmer jag sett.

Jag fick nyligen höra att det finns långt över en miljon filmer som har gjorts för bio eller TV. Även om jag inte har sett alla så känns det ibland som om det inte är så långt ifrån.

Vilket det förmodligen är, en miljon filmer är väldigt mycket. Men hur mycket jag än gillar spel och film så finns det förstås tillfällen då även jag tröttnar på båda delarna, och vill göra något helt annat.

Då hamnar jag ofta i ett av mina andra stora intressen – frågesport och quiz. Nu kanske man skulle kunna säga att det också är en sorts spel, men jag ser det mycket mer som en social sammankomst.

När jag själv anordnat en quiz tycker jag det är lika barnsligt roligt som att delta. Ju mer allmänbildad man är desto roligare är det förstås. Jag har givetvis lätt för att vinna en quiz som handlar om antingen spel eller film, men eftersom jag alltid också varit intresserad av både historia och samhälle är även det ämnen som jag lätt vinner.

Spel generellt sett kräver att du deltar aktivt, det gör inte filmerna på samma sätt – om det nu inte är en svårförstådd film som gör att man måste tänka till och se om den – och gillar du frågesporter och quiz kommer du definitivt behöva delta.

Det är därför jag tycker det är så kul med olika sorters underhållning. Hur mycket jag än gillar att spela spel på dator eller konsol kan jag inte tänka mig att bara sitt med det, lika lite som jag absolut inte kan tänka mig att bara se film.

Samtidigt är det specialintresset som gör att jag klarar mig bra i en frågesport som har att göra med film eller spel. Filmer jag sett flera gånger, som Aliens eller Star Wars-filmerna, kan jag utan vidare rabbla repliker och skådespelare.

Tycker inte du också att det är kul att det finns så många alternativ till spel och film?