Ny trailer för A Quiet Place: Part II

Det har kommit ut en ny trailer för den kommande skräck-thrillern A Quiet Place: Part II, efterföljaren till den kritikerrosade A Quiet Place (2018).

Handling

I den första filmen fick vi skifta bekantskap med Lee och Evelyn, som tillsammans med sina barn försökte överleva i en värld där dödliga varelser med extremt bra hörsel slaktar allt och alla som ger minsta ljud ifrån sig. I efterföljaren får vi följa hur Evelyn och barnen ger sig iväg från huset där den första filmen utspelade sig för att finna andra överlevare.

Du kan titta på trailern här.

Roller

Emily Blunt, Millicent Simmonds och Noah Jupe återvänder i sina föregående roller som Evelyn, den döva storasystern Regan och lillebrodern Marcus. Det kommer även att dyka upp nya karaktärer spelade av bland annat Cillian Murphy (28 Days Later (2002)) och Djion Hounsou (Blood Diamond (2006)).

En tredje film?

John Krasinski både regisserade och spelade karaktären Lee i den första filmen och kommer nu att regissera Part II. När han fick frågan om det skulle komma en tredje film svarade Krasinski att han var lite rädd för att serien skulle bli en av de där ändlösa skräckfilmsserierna. Han hade inte pratat med studion om de ville göra en tredje film än, men visste att både han och studion var överens om att filmserien inte skulle bli en sådan serie där man pumpar ut film efter film bara för att tjäna pengar på det.

Han anser att de redan har en bra filmserie som bygger på en originell ide. Därför vill han inte förstöra serien med för många filmer. Men han påpekar också att han i Part II har valt att på subtila sätt ge mer bakgrund till hur varelserna dök upp och hur andra människor har överlevt, vilket står i kontrast till den första filmen, där vi kastades in i handlingen utan någon kontext och hela tiden följde familjen. Detta skulle kunna ge utrymme till en tredje film.

///

A Quiet Place: Part II kommer ut på bio nu i mars.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).