Recension: Avengers – Infinity War (2018)

infinity war

Avengers: Infinity War

179
8.3

Handling

7.5/10

Skådespelare

9.0/10

Ljud & Musik

7.5/10

Stämning

8.5/10

Effekter och Filmteknik

9.0/10

Avengers är tillbaka och nu ska det krigas in i evigheten. Vi möter våra favorithjältar och favoritskurkar (jag pratar förstås om Loke) och ännu en gång är det kamp om allt du kan tänka dig. Och lite till. 

Jag gillar verkligen Marvel-filmerna. De har fått mitt gamla serieintresse att få ny glöd, tyvärr kanske lite på bekostnad av serietidningarna. Men att se mina barndomshjältar flyga, springa, slåss, spränga och göra allt de kan för att överrösta varandra är minst sagt magiskt. I den tredje delen om Avengers är det mer av allt. Mer hjältar, mer effekter, mer action och ännu en superskurk i form av Thanos (Josh Brolin) som ska ta över universum. Om nu inte hjältarna har något att säga till om.

Allt börjar direkt där Thor: Ragnarök slutade. Asgård är förstört och jag gillar verkligen att kontinuiteten mellan filmerna finns. Nu får även Guardians of the Galaxy länkas in och det sker på ett så naturligt sätt det går. För dig som aldrig sett en Marvel-film är Infinity War dock inte en film du ska börja med. Här kommer du att möta allt från Thor (Chris Hemsworth), Hulken (Mark Ruffalo), Iron Man (Robert Downey Jr) och Captain America (Chris Evans) till Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) och Spindelmannen (Tom Holland). Plus hela gänget från Guardians of the Galaxy plus ett antal andra hjältar. Har du inte koll på dem så får du ändå en rejäl åktur i form av en riktigt bra action. Men du kommer inte förstå allt.

Bäst av alla skådespelarna i Inifinty War är och förblir den gode Tom Hiddleston som Loke. Han har ett underbart sätt att ge oss tolkningen av Loke och även om det inte finns lika mycket humor i den här filmen som tidigare vad det gäller Lokes öde så räcker det till.

Infinity War är lite för lång och det blir lite för lite pauser där vi som tittar kan återhämta oss. Infinity War lider också av superskurk-komplexet jag tidigare har skrivit om. Varför måste allt i Marvels värld bara bli värre, större och hemskare? Men bortsett från det och längden så är det en superbra superhjältefilm.

Fakta Avengers: Infinity War

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1
Bild: HD 1080p, Widescreen (2.39:1)
Språk: Engelska
Längd (min): 150
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-08-27
Regissör: Anthony Russo, Joe Russo
Åldersgräns: 12 år

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Recension: Venom (2018) - Spel och Film
  2. Recension: Avengers - End Game (2019) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.