Recension: Halloween Ends (2022)

halloween ends

Ska Halloween-serien ta slut? Nja, kan vi verkligen vara säkra på att det tar slut nu? Halloween-serien har hållit på sedan 1978 och om jag inte missuppfattat något är Halloween Ends den trettonde filmen i serien.

Nu har jag förvisso ett gott öga till Halloween-filmerna, även om jag varje gång jag sätter mig för att se en film i serien undrar om det går att göra något nytt. Eller är det bara mer av samma?

Halloween Ends avslutar trilogin som inleddes med 2018 års Halloween. Regisserad av David Gordon Green, som också regisserade de två föregående filmerna, är Halloween Ends en spännande och intensiv skräckfilm som ger fansen av serien en avslutning.

Filmen fortsätter där Halloween Kills slutade, med Laurie Strode (spelad av Jamie Lee Curtis) och hennes familj som kämpar för att återigen överleva den ökända seriemördaren Michael Myers. Efter decennier av terror och död, verkar det som om deras kamp äntligen kommer att nå sitt slut. När Michael återigen dyker upp, tvingas Laurie och hennes familj att ställa upp för en sista kamp mot sin evige fiende.

Halloween Ends levererar när det gäller skräck, spänning och action. David Gordon Green lyckas skapa en mörk och skrämmande atmosfär som genomsyrar hela filmen, och skådespelarna presterar alla på hög nivå. Jamie Lee Curtis är särskilt imponerande i sin roll som den traumatiska och beslutsamma Laurie Strode.

Men det är inte bara en ren skräckfilm – Halloween Ends har också en känslomässig dimension. Filmen utforskar teman som familj, förlust och överlevnad, och lyckas göra publiken intresserad av karaktärernas öden och relationer.

Med det sagt finns det också några mindre problem med filmen. Ibland kan handlingen kännas lite rörig, och det finns vissa karaktärer som känns underutvecklade. Dessutom kanske inte alla fans av serien kommer att gilla det sätt som Michael Myers historia avslutas på.

Sammanfattningsvis är Halloween Ends en lagom underhållande skräckfilm som ger en tillfredsställande avslutning på trilogin. Det är en film som är väl värd att se för alla fans av serien, och för alla som gillar en okej skräckis.

Betyg: 3+

Fakta Halloween Ends

Recenserad på: Blu-ray
Längd: 1h51m
Regissör: David Gordon Green