Vilken James Bond tycker du är bäst?

vilken james bond

Nästa James Bond-film har snart premiär. No Time To Die har svensk biopremiär 12 november och Daniel Craig har huvudrollen. Han är den sjätte skådespelaren att göra rollen som James Bond och det är den femte gången han spelar Bond.

REKLAM. Köp 24 Bond-filmer hos CDON i ett paket.

Väl värt att notera i sammanhanget är att ingen av alla skådespelare som spelat Bond har gjort det fler än sju gånger. Så här ser listan över James Bond-skådisar ut:

Sean Connery (7 filmer)
George Lazenby (1 film)
Roger Moore (7 filmer)
Timothy Dalton (2 filmer)
Pierce Brosnan (4 filmer)
Daniel Craig (5 filmer)

Nu finns det väldigt mycket tyckande om vilken skådespelare man tycker gestaltar Bond bäst. Själv tycker jag att Bond-filmerna i sig har tappat sin charm och det skedde när Craig gjorde sitt intåg. Det är inte helt och hållet hans fel, det var tydligt att filmskaparna ville ha en mer actioninriktad Bond. Inget kunde vara mer fel. Visst är Bond en handlingens man, men helst vill vi ha en Bond som använder hjärnan mer än nävarna.

Vilken James Bond är då bäst?

Som sagt, här är det mycket tyckande. Men jag personligen tycker att originalet, Sean Connery, gör James Bond bäst av alla. Därefter tätt följd av Roger Moore. George Lazenby gjorde en ok Bond, och han tillsammans med Pierce Brosnan får dela tredjeplatsen.

Därefter blir det lite svårare. Craig har sina fördelar, men han är inte en James Bond enligt mig. Konstigt nog har Timothy Dalton mer James Bond-karaktäristik än Daniel Craig, men Dalton var rätt cheesy. Så de får dela på bottenplatsen.

Diskussionen om vilken av alla James Bond man tycker är bäst har pågått sedan Roger Moore gjorde sin första film. Det var förstås enklare när bara två skådespelare hade gjort rollen, men om du ser de gamla filmerna med Moore eller Connery så kan du utan tvekan se att de båda gör rollen väldigt snarlikt.

Numera har nästan Mission Impossible-filmerna tagit över Bond-filmernas roll när det gäller teknik och till viss del även finess. Jason Bourne är bättre actionfilmer än Bond, vilket gör att Bonds plats krymper. Den nya filmen kommer säkerligen vara bra och dra stor publik, men Bond var bättre förr. Bond måste hitta tillbaka till Dompa och Drajja, så att säga.

Diskutera gärna nedan, vilken Bond tycker du är bäst?